Video’s

Op deze pagina vind je 4 video’s over het Lu Ban Huis:

- Lu Ban Huis (maquette 3) – bij daglicht in het park (1 shot zonder commentaar)
- Lu Ban Huis (maquette 3) – in nachtsituatie met 60 led-lichtjes in de maquette (montage)
- Lu Ban Huis (maquette 3) - montage met commentaar (uitleg van intiator Fedor Sendak)
- Lu Ban Huis, de crowdfunding-video – uitleg over het project aan potentiële donateurs

In de rechterkolom vind je enkele interessante video’s over (het gebruik van) bamboe in het algemeen. Deze video’s zijn gemaakt door anderen en horen niet bij het project.

_________________________________________________

Video 1: Lu Ban Huis – in park

In deze video cirkel je rond de grote maquette (Schaal 1 op 10) opegenomen in een stadspark in Bogotá, Colombia. Tevens kun je zien hoe de ruimten er van binnen uitzien. (one shot, 5 min.)

_________________________________________________

Video 2: Lu Ban Huis – by night

In deze video zie je opnieuw de maquette 3, maar dit keer bij kunstlicht, inclusief 60 kleine led-lampjes die zijn ingebouwd in het bouwwerk. Dit geeft een idee hoe het huis er bij nacht uit zou kunnen zien. (led-verlichting, 3 min.)


BBC’s timelapse bamboo video – In deze timelapse-video zien we hoe bamboe in 24 uur razendsnel uit de grond groeit tot enorme hoogte. Het is een fragment uit het BBC een programma ’Wild China’ over China’s natuur.


Ambachtelijk Bamboe in Japan – In deze video zien we hoe ambachtelijke bamboe in Japan met of zonder technologie kan worden verwerkt tot producten van een uitstekende kwaliteit en schoonheid.

 

youtubevimeo

In deze timelapse-video zien we hoe bamboe in 24 uur razendsnel uit de grond groeit tot enorme hoogte. Uit: BBC's wilde China. (Een programma documentaire over China's natuur).
Screen Shot 2013-08-25 at 16.00.07 bekijk op YouTube


In deze video zien we hoe ambachtelijke bamboe in Japan met of zonder technologie kan worden verwerkt tot producten van een uitstekende kwaliteit en schoonheid.
Screen Shot 2013-08-25 at 16.00.07 bekijk op Vimeo


De Colombiaanse architect Simon Velez heeft meer dan 40 jaar ervaring met het werken met bamboe als bouwmateriaal. Hij ontving de 2009 een Nederlandse onderscheiding: 'de Grote Prins Claus Prijs'. De Wereldomroep sprak met hem toen hij Amsterdam bezocht.
Screen Shot 2013-08-25 at 16.00.07 bekijk op YouTube


Wat maakt bamboe het perfecte alternatief voor het bouwen met hout? Het is niet alleen sterk als staal, ook kan het buigen tijdens orkanen of aardbevingen. Daarnaast is het een van de snelst groeiende planten ter wereld. In deze video van BambooLiving meer informatie over bamboe en CO2.
Screen Shot 2013-08-25 at 16.00.07 bekijk op YouTube


Het "Eco-Friendly, Pro-Poor Bamboo Production Project" heeft als doel om de werkgelegenheid voor de rurale gemeenschappen in de provincie Sichuan in China te bevorderen. Het project focustop de ontwikkeling van een duurzame lokale bamboe sector, plus de invoering van provinciale aardbeving-bestendig bamboe bouwvoorschriften.
Screen Shot 2013-08-25 at 16.00.07 bekijk op YouTube

Screen Shot 2013-08-25 at 12.45.27
Hier een voorbeeld van een mooie en originele toepassing van bamboe: de Bamboo Camera Award. De prijs werd in het leven geroepen ​​om Filippijnse onafhankelijke filmmakers te stimuleren. Tijdens de 'Cinemalaya Festival For Independent Films', wordt de award uitgereikt aan filmakers 'wiens unieke ziel zich manifesteert in hun werk'. (www.cinemalaya.org)