Steun dit project

LET OP : DE CROWD FUNDING CAMPAGNE IS NOG NIET GESTART.

DIT IS EEN CONCEPTVERSIE VAN DE TEKST.

Financiële bijdragen van sympathisanten zijn onmisbaar voor dit project. Bij deze een oproep aan alle geïnteresseerden om het initiatief te steunen met een gift! Dit kan via crowdfunding of overschrijving. Je krijgt als donateur altijd iets terug (om je te bedanken) en je wordt -natuurlijk- op de hoogte gehouden van de vorderingen van het project.
meer op: www.voordkunst/projectnaam…. (nog niet geactiveerd)

166012167Waarom doneren?
Het plezier van het realiseren van het Lu Ban Huis is de belangrijkste motivatie om het project op te starten. Dat zou ook de voornaamste reden moeten zijn voor donateurs om bij te dragen. Er zijn grote doelen en ambities, maar we weten immers ook niet hoe succesvol we zullen zijn. Er is wel één ding zeker: dat het Lu Ban Huis er ook echt komt… met jullie steun!

Het Lu Ban Huis staat voor:

  • de promotie van bamboe als milieuvriendelijk bouwmateriaal*
  • internationale samenwerking binnen een ‘open source’-project
  • promoten van bamboe-business als inkomstenbron voor arme boeren
  • kennisdeling: de bouwtekeningen zijn beschikbaar voor iedereen

Screen Shot 2013-08-24 at 15.37.51De opgedane kennis binnen het project wordt gedeeld met de rest van de wereld. Dit kan tot kleinschalig succes leiden, maar het zou bij groter succes ook meer impact kunnen hebben. Het project wil in ieder geval een lans te breken voor het gebruik van bamboe als duurzaam materiaal. Er worden geen wereldverbeteringen gegarandeerd (wel kan er gerekend worden op 100% inzet).

Screen Shot 2013-08-23 at 00.54.21

 

 


HOE DONEER IK?

Je kunt op twee manieren doneren: door direct een bedrag over te maken op girorekening …… tnv ….. onder vermelding van “Lu Ban Huis-project”, of je kunt deelnemen via de crowdfunding-website van Voorkdekunst via: www.voordekunst.nl/…… (let op: nog niet geactiveerd). Je blijft als donateur vanzelf op de hoogte van ons project via de Lu Ban-nieuwsbrief (afmelden is natuurlijk altijd mogelijk). Net als bij de meest  crowdfunding-projecten ontvangen donateurs ook een tegenprestatie. Deze ‘rewards’ variëren per hoogte van de ontvangen bijdrage. Gaat het project onverhoopt niet door, dan ontvangen alle donateurs het ingelegde bedrag vanzelf terug op hun rekening.

_________________________________________________________________________

1272364797_CO2footprint454x340.454x340.JPG

* Bamboe heeft talrijke (ecologische) voordelen ten opzichte van conventionele bouwmaterialen. Hoge CO2 opname, het niet-destructieve karakter van het verbouwen van bamboe, en bamboe als remedie tegen ontbossing. Het mariaal is een bruikbaar alternatief voor schadelijke en energie-consumerende materialen als staal en hardhout.

Browse het archief
Koen Limperg
Koenraad LIMPERGHet Lu Ban Huis is opgedragen aan de Nederlandse architect Koen Limperg (1908 - 1943). Zijn werk werd beïnvloed door stromingen als het Functionalisme en het Nieuwe Bouwen. Hij paste nieuwe ideeën toe over standaardisatie en efficiëntie. Kenmerkend was ook zijn sociale engagement. Tijdens de Tweede Wereldoorlog sloot hij zich aan bij de verzetsgroep rond de beeldhouwer Gerrit van der Veen en kunstenaar Willem Arondeus en in 1943 werd hij gefusilleerd door de bezetter in de duinen van Overveen. ■

Meer over Koen Limperg op:
Wikipedia en Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi)
Met dank aan
■ Fredy Pantoja ■ Stg Voordekunst ■ Geurt Holdijk ■ Adriana García ■ Melodi Öz ■ Kathe Garcia ■ Beentheredonethat Chiang Mai ■ Geertje van der Klei ■ Miquel Hervás Gómez ■ Dhiranan Sukwibul ■ Jannes Limperg ■ Terdsak Phiromkraipak ■ P Tap and Family ■ Familia Alba Vergara ■ Penluck Ruangrabeab ■ Jörg Stamm ■ Torlarp Larpjaroensook ■ oB-oon Homestay ■ Sara Alba ■ Lucie Nijland ■ alle donateurs!!! ■
Mailinglist
Screen Shot 2013-10-13 at 12.34.21 Schrijf je in op de nieuwsbrief (je ontvangt geen spam!)

© LU BAN HOUSE 2008-2013

Schermafbeelding 2014-08-19 om 14.15.40

chinese_kite_purple